Упутства за Гугл учионицу

УПУТСТВО ЗА УЧЕНИКЕ

  1. ОТВАРАЊЕ НАЛОГА:   Администратор школе за Google Classroom, креирао je налоге за све ученике и професоре школе, путем којих ће се користити платформа за  „online“ наставу. Такође креирано је и детаљно упутство за приступање „учионици“ са нових налога, путем рачунара. Упутство се налази ОВДЕ
  2.  Да би похађали онлине наставу потребно је да на ваше андроид уређаје преузмете са  play stora  апликацију Google Classroom. Када отворите апликацију  Google Classroom у горњем десном углу изаберите опцију +, у падајућем менију изаберите опцију придружи се предмету (Join Class ) , након што унесете код који сте добили или од разредног старешине или од предметног наставника.


Напомена избором ове опције  + појавиће вам се поље за унос кода предмета. У наведено поље унесете код за предмет и кликнете опцију Придружи се (Јоин Class).

Уколико Гоогле учионици приступате са рачунара, потребно је у Google претраживач укуцати Google Classroom и изабрати први резултат претраге Google  Classroom. Отвориће вам се прозор у којем поново у горњем десном углу имате опцију + за придруживање предмету, и остатак поступка је исти као и у случају пријаве преко андроид уређаја.

УПУТСТВА ЗА ПРОФЕСОРЕ

Рад у гугл учионици може се одвијати са рачунара или мобилног телефона, па је за рад са гугл учионицом потребно је имати андроид телефон или рачунар.
Мобилни телефон : Апликација Google classroom  може се скинути са play stora 
На рачунару се приступа путем  свог маил налога или линка :https://classroom.google.com

УПУТСТО ЗА ПРОФЕСОРЕ