Органи руковођења

04.06.2014. године постављен је  в.д. директора, професор српског језика и језичке културе Биљана Јовановић.

Биографија:

1920326_1377280925880862_348104644_n

Основну школу и Гимназију завршила у Шапцу. 1988. године дипломирала   на БУ, Филолошки факултет, одсек Југословенске књижевности са руским језиком.

У Средњој школи „1300 каплара“ непрестано ради  од 1992. као професор српског језика и књижевности до 4. јуна када је именована за в.д. директора исте.

Свој посао обавља савесно и одговорно  увек је имала одличне оцене у извештајима просветних надзорника и по њиховим препорукама држала стручне семинаре колегама. Одмах по доласку у школу укључује се у такмичења из српског језика и језичке културе, које организује Друштво за српски језик и књижевност Републике Србије и сваке године има 3-5 учесника на Републичком такмичењу. Школи су данели 17 републичких диплома. Одржала на десетине угледних часова и увек била отворена за иновације у настави и професионално се усавршавала.

Са својим ђацима активно учествује у животу школе и шире друштвене средине. Водила новинарску, рецитаторску и драмску секцију. Основала школску позоришну трупу  „(По)Сланици“ која је поводом 50-годишњице Школе извела Нушићевог „Народног посланика“ и „Сумњиво лице“, као и градску аматерску трупу „Боеми“, чији су чланови и неки од колега. Организује одласке у позорише у Београд, на Сајам књига, као и екскурзије у земљи и иностранству. Тиме промовише културу путовања, негује љубав према књизи и позоришној уметности.

Добитник је дипломе „Ђак каплар“ 2011. године коју додељује Општина Љиг као посебно признање за најзначајнија достигнућа у области живота и рада.