КРЧКАЊЕ НА ТРГУ

У суботу, 17.11.2018.године у Љигу је одржан Фестивал мајстора крчкања. Ученици наше школе, образовног профила кувар нашли су се са својим котлићем на тргу нашег града где су учествовали на гастрономском догађају, који је организован од стране Љижана доброг и племенитог срца. Циљ је био продати спремљену храну и прикупљена средства донирати за поправку дечијих игралишта.
Наши ученици су спремали војнички пасуљ који је први распродат. Присутним грађанима су показали своје знање.

46508265_359638841510915_3117753610985799680_o

46641740_359639244844208_3644332394070147072_o

 

 

 

 

 

 

 

 

 

46524013_359638901510909_3378940798572691456_o

 

46519413_359638958177570_4807967655942160384_o

46520006_359639061510893_4911580855740137472_o

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рецепт за „Војнички пасуљ“:

(за 10 особа)

1200 г пасуља
100 г брашна
100 г шаргарепе
400 г црног лука
50 г белог лука
10 г паприка сушена
200 г масти
20 г ситне паприке
Бибер, ловор, першун, со
500 г димљеног меса
1 кг свежег меса (свињско од врата)
парадиз пелат
1 бабура

Пасуљ смо обарили, процедили и налили врелом водом. На масти смо пропржили димљено месо исечено на коцке, а затим на истој масноћи и ситно исецкано поврће, ловор и бибер у зрну. Све смо додали у котлић. Када је скуван направили смо запршку на масти. Зачинили смо га са сољу и першуном.