За Верин први корак

Хуманитарна фондација БУДИ ХУМАН Александар Шапић, прикупља новчана средства за Веру Илић  из Љига.

Вера је рођена 25.10.2015. године, превремено у 24 гестацијској недељи трудноће са тежином од само 700 гр. Одмах по рођењу пребачена је из породилишта у Ваљеву на Институт за неонатологију у Београду  где је провела 5 месеци. Верина борба за живот почела је због крварења на мозгу, I и  II а затим IV степена, са последицом отежаног  дисања потпомогнутог механичком вентилацијом у трајању од три недеље. Крварење је изазвало тешко оштећење мозга, хидроцефалуса и уградње ВП шанта, оштећење вида-ретинопатије. Постављена јој је дијагноза церебралне парализе и епилепсије праћена редовном неуролошком терапијом. Након пет месеци на Институту за неонатологију Вера почиње са рехабилитацијом и интензивним вежбама, прво на Институту за мајку и дете, шест месеци, а затим због целокупне ситуације и потребе да поред физикалне терапије има и обезбеђен адекватан третман, од стране логопеда, дефектолога и психолога због успореног психомоторног развоја, прелази на лечење у Специјалну болницу за церебралну парализу и развојну неорологију Сокобанјска, где се и данас лечи.

Поред церебралне парализе и хидроцефалуса њено стање прате и други здравствени проблеми. Прима редовну неуролошку терапију због епилептичних напада који су последица крварења у мозгу IV степена. Слабије види на десном оку због ретинопатије и носи наочаре.

Поред свих проблема са којима се суочава, Вера је весела и паметна девојчица, али не може да се искаже употпуности, говори само пар речи па су јој потребни интензивни логопедски третмани. Вера самостално седи, не пузи због хипертонуса целе десне стране, и уз  придржавање се ослања на ноге.

Да би проходала и проговорила потребна су јој ортопедска помагала, физикалне терапије, операција тетива по Улзбату- фибротомија, неурорехабиитација роботиком у иностранству, лечење у бањским условима, логопедски третмани, средства за специјалистичке прегледе, операције у земљи и иностранству као и путне трошкове и смештај.

Свих ових година, трошкове лечења сносили су родитељи. За даље смо потребни СВИ ми да помогнемо какоби Вера напредовала.

За Верин први корак!  БУДИМО ХУМАНИ! Помозимо Вери!

 

 Upišimo 1098 i pošaljimo SMS na 3030

 Upišimo human1098 i pošaljimo SMS na 455

 160-6000001216413-47

 160600000121677916
IBAN: RS35160600000121677916
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

 E-doniraj

 PayPal

 NBS IPS QR kod

Vera Ilić - NBS IPS QR kod
*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.