Др Милена Васиљевић, понос наше школе

Милена Васиљевић рођена је у Љигу 2. марта 1972. године. Прва четири разреда завршила је у школи у Јајчићу, потом у Љигу, где је заслужила Вукову диплому. У време усмереног образовања, школске 1989/90. године, у нашој школи постала је лабораторијски техничар за хемију, као ђак генерације, уз Вукову диплому. Определила се за студије медицине.

На Медицинском факултету у Београду дипломирала је 1998. године. На Институту за мајку и дете „Др Вукан Чупић“ завршила је oпшти лекарски стаж и специјализацију из педијатрије. Са само 31 годином, била је најмлађи специјалиста у својој генерацији, а са 33 године и магистар медицинских наука.

Године 2015. почела је да ради на Институту за неонатологију у Београду, бавећи се превремено рођеном децом и науком, а 2017. стиче докторат из неонатологије, са докторском дисертацијом под називом „Значај одређивања ехокардиографских и биохемијских параметара срчане дисфункције код новорођенчади са перинаталном асфиксијом“.

Данас ради на Институту за мајку и дете у Београду.

Године 2021. поводом Дана општине Љиг, добила је највише општинско признање, Плакету „Ђак каплар“, за велики труд који улаже у лечење деце, како из наше општине, тако и целе Србије.