Школа какву желим

Наша ИВА ГОШЊИЋ, ученица 3. разреда, гимназијалка, награђена је за рад „Школа какву желим“. Честитамо! Ивин рад биће објављен у часопису Каплари и монографији школе.
Наградни темат расписао је, крајем марта, Организациони одбор за прославу јубилеја, 60 година постојања наше школе.
Одломак:
…Ту ће неко умети да препозна шта је твој задатак на овој планети и помоћи ће ти да га испуниш. Нећеш бити оптерећен нечим што није за тебе и за шта знаш да ти неће требати. Сваки изазов ће ти ту бити лак, јер нећеш сваку годину доживљавати само као још један банални корак ближи неком сутра. То је то место. Ту бих се осећала…
И звук звона.
И опет реалност.
Чему маштање, када је у питању реалност у којој је неко коме би свако од нас требало да буде и фокус интересовања и суштина постојања, ко „повлачи конце“ и требало би макар да га занима шта је оно што ми имамо да кажемо и које су наше потребе у стању да изговори реченицу: „Ви се ништа не питате“.
Управо то, ништа се не питамо. Не питамо се ни ми, ни наши професори, од којих би неки можда умели онако како ми желимо и од којих се неки труде да буду своја најбоља верзија, ни директори, ни родитељи. Нико коме је стало се не пита.
Само хоћу да се и ја питам, да се и ми мало питамо. Тада бих можда, понекад, насмејана изашла из школе…