ГОВОРИ СРПСКИ ДА ТЕ ЦЕО СВЕТ РАЗУМЕ, АЛИ УЧИ И СТРАНЕ ЈЕЗИКЕ!

Вече језика, посвећено и са љубављу, припремили су ученици и професори Школе, на српском, енглеском, немачком и руском језику. Ђаци каплари су певали, рецитовали, свирали, глумили, играли.
Химну наше школе „Српкиња“, извели су ученици првог разреда гимназије, уз клавирску пратњу Иване Кнежевић, проф. музичког.
У препуној Библиотеци видели смо „Успавану лепотицу“, дивну причу коју су нам пренели наши ђаци, а којој су се дивили и њихови родитељи, и родитељи родитеља, пошто је „била давно“, како иначе почињу бајке. На енглеском језику, у поставци проф. Уроша Тошанића и извођењу ученика 2-5 и 3-5, звучи заиста бајковито.
„Моја лепа госпођице“ је амерички мјузикл, заснован на представи „Пигмалион“ ирског драмског писца Џорџа Бернанда Шоа. Ученике 1-5, 2-4 и 3-4 одабрала је и припремила проф. енглеског језика, Маја Ђукић.
Нушић је увек актуелан, а „Госпођу министарку“ написао је почетком 20. века. Проф. Драгана Лазић и њени ученици 1-2, 2-4 и 3-5, Говоре српски да их цео свет разуме.
Перформанс „Пријатељи“, по узору на веома популарну америчку хумористичку серију, једну од најгледанијих икада, припремили су ученици 1-5 и 2-4, са проф. Мајом Ђукић.
Нумеру из чувеног филма „Чудесни свет Амелије Пулен“ извео је Данило Драгичевић, а Ивана Радовановић „Каћушу“, једну од најпознатијих руских песама.
Сви смо гледали филм „Лајање на звезде“ по роману Милована Витезовића, многи више пута. Део приче о ђачком добу, сјајно су приказали ученици свих разреда, на немачком језику, на радост професорки Катарине Живковић и Биљане Миленковић.
„Прича из наше школе која инспирише“ победила је на такмичењу на енглеском језику, које је организовао Универзитет Сингидунум 24. априла. Наши победници, ученици 3-5, Невена Каргановић, Калина Обрадовић, Милица Тришић и Вукашин Фатић већ су у Будимпешти са проф. Урошем Тошанићем, а пред наградно путовање, у библиотеци су представили своју победничку причу, о прошлогодишњем јубилеју школе.
Колико је важно сачувати дете у себи, показује прича о Мери Попинс, дадиљи коју би волело да има свако дете, а на сцени су дочарали Богдан Марић и Анђела Милутиновић, уз помоћ музичара, ученика одељења 2-4. Сценама из овог мјузикла завршено је Веће језика.
Следеће године биће 10 година од почетка оваквих језичких приредби.