И АНЂЕЛА РАДИСАВЉЕВИЋ ЈЕ ПОНОС НАШЕ ШКОЛЕ

Пре недељу дана Анђела је одбранила докторску дисертацију на Технолошко-металуршком факултету Универзитета у Београду са оценом 10.
Рођена је у Ваљеву 1985. године.
У нашој школи матурирала је 2004. године, а разредни старешина њеном гимназијском одељењу био је професор Миодраг Павловић, њихов и наш Мика.
Дипломирала је на Технолошко-металуршком факултету, оцена на дипломском раду 10. На докторским студијама, смер Инжењерство материјала, просечна оцена свих положених испита је 9,75.
Докторску дисертацију одбранила је пред петочланом комисијом у којој је била и др Душица Стојановић, научни саветник Универзитета у Београду, са Технолошког факултета, такође некадашња ученица наше школе, иначе ћерка професорке Злате Стојановић.
Анђела Радисављевић, кћи Небојше и Марине, запослена је у Иновационом центру ТМФ у звању истраживач сарадник.
Анђела је коаутор више радова у међународним часописима и неколико саопштења са међународног и скупа националног значаја, као и два нова техничка решења примењена на националним нивоу.
Члан је Друштва за истраживање материјала Србије. У оквиру пројекта Excellmater који је финансиран из Оквирног програма Европске уније за истраживање и иновације Horison 2020 предвиђено је њено усавршавање у трајању од два месеца у Давосу, Швајцарска.
Уз честитке Анђели на одбрањеној докторској дисертацији, желимо јој успешну истраживачку и научну каријеру!