Хуманост на делу

У петак, 9. децембра у Љигу је одржан хуманитарни базар у организацији Ученичког парламента Средње школе „1300 каплара“. Овај базар је једна у низу хуманитарних активности које наши суграђани организују како би се прикупила новчана средства за лечење наше младе суграђанке Маје Спасојевић.
Чланови Ученичког парламента Средње школе осмислили су и организовали овај базар са професорком Јеленом Тошанић. Дониране су разне ствари које су ученици изложили на продају. Могле су се видети занимљиве књиге, оригинални делови гардеробе, играчке, саднице јелки за Нову годину, кућни украси али највеће интересовања је било за домаћим сланим и слатким посластицама. Направљени у кући, са пуно наде у Мајино излечење, целом улицом су ширили мирис доброчинства на шта су посетиоци базара узвратили истом мером. Ништа није имало цену, већ колико ко може да да. А дало се доста, 350.000 динара и 200 евра.
У име организатора захваљујемо се свим учесницима и донаторима. Поносни смо на своје суграђане, јер као што се и показало, Љиг никад није пао на хуманитарном изазову.