Професор Дуле Којић- одлазак у пензију

„Волети ученика значи разумети га, а свакако и опраштати му. Није додуше лако волети неког онаквог какав јесте, али ако будемо у стању да га не само прихватимо, већ и заволимо управо онаквог какав јесте, подстаћи ћемо га да постане онакав какав може да буде.“
Пре неких 15 година, професор Дуле Којић ме замолио да ову поруку прочитам ученицима, тада треће године гимназије. Неки су били дирнути, неки поносни, неки су спуштали погледе, неки се преиспитивали али нико није остао равнодушан!
8. марта ове године, у пензију смо испратили нашег колегу Дула Којића, професора физичког васпитања. Дуле је рођен 1957. године. После завршене гимназије у Љигу, уписује Факултет спорта и физичког васпитања. У нашој школи почиње да ради 1982. године па све до сада. Поред редовне наставне, Дуле је мотивисао ученике за разна спортска такмичења школских тимова из одбојке и фудбала. Доносили су медаље, дипломе и пехаре за постигнуте резултате а ми смо се поносили њима.
Увек спреман за савет, помоћ и дружење, Дуле је био члан позоришне трупе „Боеми“. У сврху обележавања 50 година љишке Гимназије, трупа је организовала „Вече боема“ где је Дуле рецитовао песму од Шарла Бодлера „Reversibilite„. Погледајте део снимка.

„Јак си колико си спреман да трчиш“, реченица професора Дула коју ће многи ученици памтити.

аутор текста проф. Катарина Марковић